Outplacement

Op weg naar een nieuwe baan!

Je moet of wilt afscheid nemen van je huidige werkgever. Gedwongen ontslag is een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Ook een vrijwillig ontslag kan een behoorlijke impact hebben op je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Welke werkgever zit er nu op jou te wachten? En wat heb je eigenlijk te bieden? Kwamen deze gedachten al eens bij je op? Of misschien heb je wel last van een gevoel dat jou onrecht is aangedaan. Zo veel jaren trouwe dienst en nu zo maar aan de kant gezet. Met behulp van een outplacementtraject vind je een nieuwe werkomgeving.

Programma
Een outplacementtraject bestaat uit een aantal fasen die je afhankelijk van je situatie meer of minder uitgebreid doorloopt:

  • Intakegesprek en Opstellen van het Plan van Aanpak
  • Verwerking & Omgaan met verandering. Een arbeidsconflict, een reorganisatie, ontslag wegens overtolligheid etc. Het vergt vaak tijd om daar overheen te komen. Je woede, vertwijfeling en verdriet over het verlies van je baan of het onrecht dat je in jouw ogen is aangedaan moet je kwijt zijn voordat je verder kunt. In deze fase van het outplacementtraject nemen we daar ruimte voor.
  • Zelfonderzoek & Nieuw Perspectief. Er komen vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn kernkwaliteiten, valkuilen en ontwikkelkwaliteiten? Wat zijn mijn innerlijke drijfveren? Wat zijn mijn werkvoorkeuren?  Wat zijn mijn loopbaanwaarden? Een beroepskeuzetest kan deel uitmaken van dit zelfonderzoek.
  • Sollicitatietraining. Opstellen van je Curriculum Vitae, het schrijven van sollicitatiebrieven,  vacatureanalyse, netwerken, het voeren van netwerkgesprekken, sollicitatiegesprekken voeren, persoonlijke presentatie, personal branding, solliciteren en social media
  • Banen zoeken. Tijdens het zoeken heb je regelmatig een begeleidingsgesprek hebben met je coach over de voortgang. Hij/zij zal je van suggesties voorzien en je zo nu en dan een hart onder de riem steken en zo mogelijk voorzien van vacatures en netwerkcontacten. Want gemakkelijk is het niet, een outplacementtraject.

Werkwijze
Het programma bestaat voor een belangrijk deel uit individuele coaching gesprekken. Deze vinden ca. eens in de twee weken plaats op ons kantoor in Sneek. Voorbereidingsopdrachten maken onderdeel uit van je traject.


» TARIEVEN